• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

KUMAŞ ALAN YERLER | DOKUMA KUMAŞ ALANLAR | ÖRME KUMAŞ ALANLAR | PENYE KUMAŞ ALANLAR | KUMAŞ ALIM |

HERTÜRLÜ KUMAŞ ALANLAR | 05322482372 |

Üyelik Girişi
Ürün ve Hizmetler
Site Menüsü
Site Haritası
Takvim

Yağmurluk Kumaş Alanlar

Su Geçirmeyen Kumaş Ne Anlama Gelir? 05356519107

Su Geçirmeyen Kumaş
Su Geçirmeyen Kumaş
Su geçirmeyen kumaş, su ile nüfuz etmeye ve ıslanmaya karşı dirençli olan kumaştır. “Su geçirmez” terimi, geçerli bir spesifikasyona ve bir laboratuvar test yönteminin spesifik koşullarına uygunluğu ifade eder. Bu su geçirmeyen kumaş maddesinin akış yönünü kesmek ve başka yöne doğru ilerlemesini sağlama çalışmalarından doğan bir terimdir. Genellikle kauçuk, polivinil klorür (PVC), poliüretan (PU), silikon, floropolimerler ve balmumu gibi bir su yalıtım malzemesine döşendirilmiş veya kaplama yöntemiyle yapılmış doğal ya da sentetik kumaştır. Kumaşa yapılan işlem imalat sırasında ya da imalattan sonra elde edilir. Örnekler arasında Mackintosh ceketlerinde, sauna takımlarında ve şişme botlarda kullanılan kauçuk kumaş bulunur. Aynı zamanda su yalıtım spreyi ile optimize edilerek Su geçirmeyen kumaş üretilebilir.

Su Geçirmeyen Kumaş Yapımı?

Su Geçirmez Kumaş
Su Geçirmez Kumaş
2000’li yılların başlarında su geçirmeyen meyen Kumaş Ne Anlama Gelir? Su Geçirmeyen Kumaş Yapımı? Su Geçirmeyen Kumaş Alanlar? Su Geçirmeyen Kumaş Çeşitleri Nelerdir? Su Geçirmez Kumaşın Adı Nedir? Su Geçirmez Kumaş Özellikleri Suya Dayanıklı Kumaş Değerleri Su İtici Kumaşlar Neden Bu Özellikleri Taşımaktadır? Isı ve Su Yalıtımı Isı ve Su Yalıtımının Önemi için en yaygın su yalıtımı işlemi, üretim sırasında C8 florokarbon bazlı tekstil kaplamalarının uygulanmasıydı. Bununla birlikte, çevre ve sağlıkla ilgili kaygılar, C6 florokarbon bazlı yüzeylere geçişe ve hidrokarbon zincirlerinin yüzeyde polimerizasyonunu içeren çözücü içermeyen bir süreç olan ChemStik teknolojisi gibi alternatif kimyasalların geliştirilmesine yol açmıştır. Bu buluşlar sayesinde kumaşlara istenilen özellik rahat bir şekilde eklenmektedir. Bondit cinsi kumaş bu özelliğe yakın bir kumaştır. İsterseniz ürünü inceleyebilir ve uygulama hakkında kendi fikrinizi oluşturabilirsiniz.

Su Geçirmeyen Kumaş Çeşitleri Nelerdir?

Paraşüt Kumaş
Paraşüt Kumaş
Su geçirmez / nefes alabilen kumaşlar, geçmeye çalışan sıvılara karşı dayanıklıdır. Ancak su buharı geçebilir. Yağmur ve karı engelleme özelliği bulunan bu kumaş yağmurluk montlarda, su geçirmez açık hava spor kıyafetlerinde, çadırlarda ve diğer uygulama eşyalarının yapımında kullanılabilir. Su geçirmez kumaş çeşitlerine yağmurluklar örnek olarak verilebilir.

Su Geçirmez Kumaşın Adı Nedir?

Paraşüt Astar Kumaş Yağmurluk
Paraşüt Kumaş Yağmurluk
Su geçirmeyen kumaşın halk arasındaki ismi poşet kumaşıdır. Bazı kesimler bu kumaşa su geçirmez kumaş ismi vermişlerdir. İngilizce’de Waterproof Fabric adı ile kullanılır. Bu kumaşın ismi hakkında çeşitli tartışmalar son dönemlere damgasını vurmamış olsa da kumaşın adı hakkında hala ortak bir noktada fikir birliği sağlanamamıştır.

Su Geçirmez Kumaş Özellikleri

Standart laboratuvar test protokolleri bu kumaşın işlevlerini sınıflandırmıştır. Su direnci, su sızmadan evvel kumaşın üzerinde askıya alınmış milimetre cinsinden su miktarıyla ölçülmektedir. Nefes alabilirlik veya nem buharı iletim seviyesi, su buharının gram cinsinden geçme hızı ile ölçülür. Kumaş 24 saatlik periyotlar halinde metre kare başına su buharı aktarma şeklinde test edilmektedir. Son yıllarda bazı spor malzemeleri üreticileri bu bilgileri ürün etiketlerine eklemeye başlamıştır. Orta sınıf kalitedeki kumaşlar, 5000 mm suya dayanıklılık ve 5000 g hava alabilirlik değerlerine sahip olma eğilimindedir. En kaliteli su geçirmez malzemeler 20.000 mm ve 20.000 g ölçüm değerlerine sahiptir. Su geçirmez kumaş sızıntı olmadan 1.000 milimetreden fazla bir derinliğe sahip su basıncına dayanabilir.

 

Naylon Paraşüt Kumaşı
Naylon Paraşüt Kumaşı
Suya dayanıklı kumaş değerler bazlı müdahaleler sonucunda ortaya çıkar. Yağmur odası testleri sayesinde, 1.000 mm’den daha az su direncine sahip bazı kumaşların suyu yeterli seviyede yansıttığı görülmektedir. Bir üniversitede Yağmur Odası’nda test edilen bu kumaşlardan yapılan giysiler 4 saatlik deney yağmurundan sonra bile sızıntı belirtisi göstermemiştir. Bu deney yağmuru şiddetli denilebilecek bir yağmurdan beş kat daha serttir. Kumaşa verilen yağmurun geçirgenliği, fermuar gibi geçirgen olan ek ürünler hesaba katılmadan test edilmiştir. Bu deney tam olarak dikilmiş hazır giyim ürünlerini test etmediği için, bir giysinin su direncini tam olarak belirtmez. Buna ek olarak, neredeyse tüm su geçirmeyen kumaşların nefes alabilmesi hava koşullarına, özellikle sıcaklık, nem ve rüzgara bağlıdır.

Su İtici Kumaşlar Neden Bu Özellikleri Taşımaktadır?

Suyu kaplamalar sayesinde vücuttan uzağa yönlendiren yapıya sahip bu kumaş türü, kullanıcının kuru kalması için kullanılabilir. Bu, terlemenin hem sıvı su hem de su buharı yönlendirilebileceği için vücuttan daha etkili bir şekilde uzaklaştırılabileceği anlamına gelir. Bunlar, geleneksel anlamda nefes alabilen kumaşlardır. Aslında bu kumaşlar iki farklı kumaşın bir kombinasyonu olmasına rağmen, rüzgar geçirmez ve suya dayanıklı dış katmanın altındaki yönlü bir pompa katmanı ve yağmura karşı etkili, tamamen su geçirmez özelliktedir. Yukarıdaki tanımda anlatılmaya çalışıldığı gibi katı bir hidrostatik test ile ölçülemez özelliktedir.

Isı ve Su Yalıtımı

Isı ve Su Yalıtımı
Isı ve Su Yalıtımı
Isı yalıtımı ve su yalıtımı küçük bir hava boşluğunun önleyeceği yakın temasta, termal olarak yalıtıcı malzeme katmanlarından aktarılan ısının korunmasına denir. Soğuk köprüleme olduğunda, kuru taraftaki buhar soğuk yüzeyde yoğunlaşabilir. Bu sayede ince su geçirmez nefes alabilen kumaşın ısıyı koruduğu sonucu ortaya çıkmaktadır. Kumaş, özellikleri bakımından ısı yalıtımına da elverişli yapıdadır.

Isı ve Su Yalıtımının Önemi

Yalıtım teknolojisi, insanoğlunun son yıllarda bilim alanına katkı olarak sağladığı en büyük icatlardan biridir. Isı yalıtımı sayesinde içinde yaşadığınız konutları daha yaşanılır bir hale getirebilirsiniz. Kış aylarında soğuktan yaz aylarında ise sıcaktan korunabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak yapılan yalıtım, ısıtma ve soğutma maliyetlerini düşürmektedir. Bazı araştırmalara göre ısı yalıtımı yapılan binalarda %50 oranında tasarruf sağlanabilmektedir. Yalıtım aynı zamanda rutubet oluşumunu da engellemektedir. Nem oluşumunun önüne geçen bu uygulama yaşam alanlarını daha konforlu hale getirmektedir. Öte yandan ısı yalıtımı çevreye karşı faydalı bir uygulamadır. Bu döşeme sayesinde doğanın tehlikeli atmosfer etkenlerinden kendinizi uzak tutabilirsiniz. Ancak ısı yalıtımı maliyetleri küçümsenmeyecek miktardadır.

Yardımcı Kaynak: Britannica – Topic : Textiles

Tarafımızca çevrilmiştir…

-Su geçirmez dayanıklı kumaşlarla ilgili olarak, diğer dayanıklı kıyafetler hakkında yazılarımızı okumak için, okumayı istediğiniz başlığın üzerine tıklayın. “Nanoteknoloji Giysiler” – “Astronot Kıyafeti Kumaşı“

Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam133
Toplam Ziyaret189600
Duyurular
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
Hava Durumu
Saat