• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

KUMAŞ ALAN YERLER | DOKUMA KUMAŞ ALANLAR | ÖRME KUMAŞ ALANLAR | PENYE KUMAŞ ALANLAR | KUMAŞ ALIM |

HERTÜRLÜ KUMAŞ ALANLAR | 05322482372 |

Üyelik Girişi
Ürün ve Hizmetler
Site Menüsü
Site Haritası
Takvim

Kumaş Türleri ,Kumaş Alanlar,Her Çeşit Kumaş Alımı Yapanlar,


Kumaş Türleri Nelerdir? Kumaş Alıcıları Kimlerdir |05356519107|


Kumaş Çeşitleri Nelerdir? Parti kumaş, stok kumaş, top kumaş, parça kumaş alımı,
Şifon Kumaş Alanlar, şifon kumaş alınır, şifon kumaş alan yerler, şifon kumaş alan firma,
Krep Kumaş Alanlar, krep kumaş alınır, krep kumaş alan yerler, krep kumaş alan firmalar,
Aertex Kumaş Alanlar 
İpek Kumaş Alanlar, ipek kumaş alınır, saten ipek kumaş alanlar, şifon ipek kumaş alanlar,
Aida Kumaşı Alınır 
Baize Kumaş alanlar 
Kuş Gözü Örme Kumaş Alanlar, Kuşgözü kumaş alan yerler, Kuşgözü örme kumaş alıcıları,
Bombazine Kumaş Alanlar 
Brokar Kumaş Alanlar, brokar kumaş alınır, brokar kumaş alan yerler, brokar kumaş alım satımı,
Tela Kumaş Alanlar, tela alınır, tela alan yerler
Kazaklık Kumaş Alanlar, kazaklık kumaş alınır, kazaklık kumaş alan yerler, kazaklık triko kumaş alanlar,
Patiska Kumaş Alanlar 
Cambric Kumaş Alanlar 
Charmeuse Dokuma Kumaş Alanlar 
Şönil Kumaş Alanlar 
Kadife Kumaş Alanlar, kadife kumaş alınır, fitilli kadife kumaş alanlar, örme dokuma kadife kumaş alınır,
Kanatlı Kumaş Alanlar 
Peynir Bezi Alanlar 
Cheviot Kumaş Alanlar 
Chino Kumaş Alanlar 
Chintz Kumaş Alanlar 
Crewel Kumaş Alanlar 
Şam Kumaşı Alanlar 
Denim-Kot Kumaşı Kot kumaş alınır, kot kumaş alan yerler, kot kumaş alan firmalar, denim kumaş alınır,
Dimity Kumaş Alanlar 
Matkap Kumaş Alanlar 
Çift Örgü Kumaş Alanlar 
Kanvas Kumaş Alanlar, kanvas kumaş alınır, kanvas kumaş alan yerler, kanvas kumaş alan firmalar,
Keçe Kumaş Alanlar, keçe kumaş alınır, keçe kumaş alan yerler, keçe kumaş alan firmalar,
Fiberglas Kumaş Alanlar 
Filtre Kumaşı Alanlar 
Flannel Kumaş 34 Düz / Jersey Örme Kumaş Alanlar 
Polar Örme Kumaş Alanlar, polar kumaş alınır, polar kumaş alan yerler, desenli düz baskılı polar kumaş alınır,
Fular Kumaş Alanlar 
Fistan Kumaş Alanlar 
Gabardin Kumaş Alanlar , Gabardin kumaş alan yerler, Gabardin kumaş alan firmalar, Gabardin kumaş alımı yapanlar,
Gazlı Bez Kumaş Alanlar,
Pötikareli Kumaş kalanlar, pötikareli kareli kumaş alınır, pötikareli kareli kumaş alan yerler,
İnterlok Örme Kumaş Alanlar, interliok kumaş alınır, interliok kumaş alan yerler,
 Jakarlı Örme Kumaş Alanlar, Jakar kumaş alınır, Jakar kumaş alan yerler, jakarlı kumaş alım satımı yapanlar,
Kaşmir İpek Kumaş Alanlar,Kaşmir ipek kumaş alınır, kaşmir ipek kumaş alan yerler, kaşmir ipek kumaş alan firmalar,
Dokuma Parti Kumaş Alanlar, dokuma parti kumaş alınır, dokuma parti kumaş alan yerler,
Parti Örme Kumaş Alanlar, parti kumaş alınır, parti kumaş alan yerler, parti kumaş alan firmalar,
Kumaş Türleri Nelerdir? Her türlü kumaş alımlarımız Nakittir elinizde kalmış her türlü dokuma örme parti kumaş stok kumaş alımı satımı yapılır

Kumaş türleri ile alakalı vereceğimiz bilgiler tekstil sektörü açısından çok önemli bir yapı taşı halindedir. Kumaşlar genellikle içerdiği yapısal özelliklere göre adlandırılırlar. Örneğin %100 pamuk elyafından yapılan bir kot kumaşı, pamuklu kot kumaş olarak adlandırmaktadır.

Bununla birlikte, bazı kumaşlar %100Kumaş alanlar, kumaş alınır, kumaş alan yerler, kumaş alan firmalar, parti kumaş alanlar, dokumas alanlar, top kumaş alanlar,bir elyaf da kullansa farklı elyafların bir karışımı şeklinde de olsa, değişik şekilde adlandırılabiliyor. Nitekim dokuma desenlerine, dokusuna vb. bağlı olarak da adlandırılabilir. Hep birlikte kumaş isimleri neymiş bu isimlerdeki kumaş özellikleri nelermiş bakalım. Kumaşların fiyatına dair bilgilere de yazının devamındaki linklerden erişebilirsiniz. Bu yöntemle kumaş fiyatlarını hızlıca öğrenebilirsiniz. Kumaş çeşitleri hakkındaki kapsamlı yazımıza birlikte devam edelim. Dokuma kumaş çeşitleri nelerdir? Örme kumaş çeşitleri nelerdir? Hep beraber bakalım!

Kumaş Çeşitleri Nelerdir?

Kumaş çeşitlerinden bazılarını sizin için derledik. Yazının sonunda kumaş türleri hakkında detaylı bilgiye ulaşmış olacaksınız.

Şifon Kumaş

Şifon, temel olarak, alternatif Kum Z-bükümlü krep ipliklerinden oluşan yumuşak bir örtüye sahip hafif düz dokunmuş şeffaf bir kumaşı ifade eder. Krep ipliklerindeki bükülme, dokumadan sonra kumaşı her iki yönde hafifçe büzerek biraz gerginlik ve hafif pürüzlü bir his verir. Bu kumaşlar ışığa tutulduğunda sıkı dokunmuş ağlara çok benzer.

Şifon kumaş ipek, sentetik, polyester, suni ipek, pamuk vb. farklı lifler kullanılarak üretilebilir ancak genellikle naylon veya ipek gibi liflerle üretilir. Şifon kumaş, istenilen renk tonuna göre kolayca boyanıp gelinliklerde kullanılabileceği gibi abiye, balo kıyafetleri ve eşarplarda da karşımıza çıkıyor. Dokuma kumaş türleri arasında en çok talep gören kumaş şifon kumaştır.

Şifon kumaş türleri ve daha fazla özellik için >>> “Şifon Kumaş Fiyatları ve Özellikleri”

Krep Kumaş

Krep kumaşların belirgin örgü tipleri yoktur, ancak buruşuk veya pürüzlü bir dokuya sahiptir. Pürüzlü efekti veren, tek yönde veya hem çözgü hem de atkıda çok yüksek bükümlü ipliklerden yapılmış düz dokuma bir kumaştır. Hafif ve orta ağırlık aralığında üretilebilir. Kumaşın ipek benzeri bir dokusu bulunmakta. Krep kumaş dokuma ve örme halinde bulunabilir. Elbise, bluz, astar, eşarp yapımında ve ev mobilyalarında da kullanılır. Krep kumaş türleri olarak fiyatlar oldukça pahalıdır.

Aertex Kumaş

1886’da İngiltere’de patenti alınan ve ilk olarak 1888’de üretilen bir kumaşın ticari adı. Kumaş, havayı hapsederek vücudu yazın serin, kışın sıcak tutar. İki iplik veya uç tek bir iplik görevi görür; aralarında bir atkı ipliği geçtiğinde, doup atkıyı yakalayarak ve onu yerinde sıkıca tutarak bükülür. Çapraz dokuma diğer örgü yapıları ile birleştirilerek çok süslü ve güzel giysiler üretilebilir.

İpek Kumaş

İpek kumaş lüks ile eş anlamlıdır ve ömür boyu en az bir kez giymek isteyeceğiniz bir kumaş. Bir elbise giyeceğiniz zaman ipek olmasına özen göstermek sizin için ekstra kalite sağlayacaktır. Nefes alabilir ve son derece yumuşaktır. Kesenin ağzını açmaya hazır olun, çünkü ipek çok pahalı, bu yüzden diğer etmenler de kumaşın maliyetine eklendiğinde, kıyafetin fiyatı biraz tuzlu olabiliyor.

Çin ipeği, astar olarak kullanılan nispeten ucuz ve hafif bir ipekdir. Habutai astar kumaşı İpek Saten gelinliklerde kullanılır. Dupioni ipeği, daha kalın bir ipektir. Silk Charmeuse adınyla anılan türler, astar için kullanılan hafif yumuşak ipeklerdir. Bir astar için harika uyum sağlarlar. İpek krep sırtı saten daha ağırdır (krep veya charmeuse’nin iki katı ağırlığındadır) ve takım elbise, ceket, palto için yüksek derecede iyidir.

İpek astarında aralarında bulunduğu astarlık kumaşlar hakkında detaylı bilgiler için >>> “Astarlık Kumaş”

Aida Kumaşı

Aida kumaşı, genellikle kanaviçe işlemede kullanılan doğal örgü desenli pamuklu bir kumaştır. Açık, eşit örgülü Aida kumaşlarının doğal sertliği, kumaşın nakışçılar tarafından seçilmesini sağlar

Baize Kumaş

Baize kumaş, genellikle bilardo masaları ve blackjack masaları gibi oyun masalarında kullanılan yün ve pamuk karışımlarından yapılan pürüzsüz, yoğun, dayanıklı bir tekstil kumaşıdır. Daha az sürtünmeyle birlikte dayanıklılık ve pürüzsüz kaplama, Baize kumaşı bilardo masalarının yüzeyi için mükemmel bir aday haline getiriyor.

Kuş Gözü Örme Kumaş

Kuş gözü kumaş örme dikişlerle birlikte kıvrımlı dikişlerin birleşiminden oluşan çift örgü bir kumaştır.

Tuck dikiş, kumaş yüzeyinde kuş gözüne benzeyen ilginç kuşgözü veya delik efekti yaratır. Bu kumaş genellikle kafa karıştırma etkisi yaratan çok renkli ipliklerden yapılmıştır. Kumaş, delikli tasarımlarla yapılabilir. Özellikle kadın giyiminde popüler bir kumaştır.

Bombazine Kumaş

Kelime, orijinal olarak ipeğe ancak daha sonra ağaç ipeğine veya pamuğa uygulanan eski Fransızca Bombazine kelimesinden türetilmiştir. Bombazine, ipek bir çözgü ve bükümlü veya kordonlu ve elbise malzemeleri için kullanılan kamgarn atkı ile dokuma bir kumaştır.

Brokar Kumaş

Brokar, dokuma işlemi sırasında, genellikle bir jakar eki vasıtasıyla tanıtılan, çiçek veya desenli tasarıma sahip dokuma kumaşlardır. Sadece kumaş yüzünde görünen tasarım, genellikle saten veya dimi dokuma ile yapılır. Mükemmel kumaşlar, farklı renklerde ve genellikle farklı malzemelerden çözgü ve atkı iplikleriyle dokunarak üretilir. Brokar, desen ipliğinin çözgü arasına nakledilmesi veya itilmesiyle dokumada desenlerin oluşturulduğu tekstiller anlamına gelir. Özel iplikler içeren brokar tasarımlarda, normal atkı geçişinin belirli sayıda çözgü ipliği üzerinden atlanması ve her desen türü için önceden düzenlenmiş taraklar vasıtasıyla atlamanın düzenlenmesi arasına yerleştirilir.

Tela Kumaş

Yapıştırıcılar ve dolgular ile emprenye edilmiş, hafif gevşek dokunmuş bir kumaştan yapılmış sert kaplamalı bir kumaştır. Bu kumaş, giysilerde yaka, kemer, manşet, bel bandı, düğme kapatma vb. İçin destek ve şekil tutma sağlamak üzere ara yüzey olarak kullanılır. El çantaları ve diğer eşyalar için takviye olarak da kullanılırlar.

Kazaklık Kumaş

Kablo kumaşı adıylada bilinen kazaklık kumaş, özel ilmek aktarma tekniği ile yapılan çift örgüye sahip bir kumaştır. Kumaştaki galler ip benzeri bir görünüme sahiptir, buralarda kıvrımlar bitişik gallerle ilmeklerin aktarılmasına dayanır. Kumaş, ilmekler birbirini geçerken örgüler gibi ilginç bir yüzey dokusuna sahiptir.

Kazak kumaşı yaygın olarak kullanılmaktadır.

Patiska Kumaş

Patiska, bir veya daha fazla renk kullanılarak basit desenlerle basılmış düz, tekir dokuma kumaşlardır.

Patiska,%100 pamuk liflerinden yapılmış dokuma bir kumaştır. Beyazlatılmamış, boyanmamış ve üretim sırasında tam olarak işlenmemiş. Bu, kumaşın açık bej renkte olması ve görünüm ve doku açısından oldukça pürüzlü olmasına neden olur ayrılmamış pamuk kabuğu içerebilir. Chintz, patiska kumaşın bir çeşididir.

Cambric Kumaş

Cambric veya Cambria, Fransa çevresinde yapılan ve bu nedenle bazen İskoçya’da “Fransız çimen kumaşı” olarak adlandırılan Fransız ipek kumaşının taklidinde çok ince ağartılmış bir ketendir. Kambrik kumaşlar, bakım kolaylığı nedeniyle mendiller, çocuk elbiseleri, slipler, iç çamaşırları ve gecelikler için idealdir.

Charmeuse Dokuma Kumaş

Charmeuse, hafif saten dokuma kumaştır, şimdi genellikle polyester elyaftan yapılır. Pürüzsüz dokunuş, zarif parlaklık ve yüksek döküm özelliği, Charmeuse kumaşını iç çamaşırları ve şık gece elbiseleri için ideal kılar. Dokuma kumaş türleri arasında sevilen bir üne sahiptir.

Dokuma kumaşlar hakkında daha detaylı bilgi için >>> “Dokuma Kumaş”

Şönil Kumaş

Şönil Kumaş Modelleri
Şönil Kumaş Çeşitleri
Şönil, genellikle döşeme, perde ve minderler için kullanılan ağır, kaba dokuma bir kumaştır.

Kadife Kumaş

Kadife, bir çözgü ve iki dolgulu büyük tekstil elyaflarından yapılır. Dokunduktan sonra kumaşın arkası tutkalla kaplanır; hav ipliğinin şamandıraları daha sonra merkezlerinden kesilir. Yapıştırıcı, dolgunun kesim sırasında malların dışına çekilmesini engeller. Yapıştırıcı yüzden çıkarılır ve daha sonra kadife benzeri nervürlü bir yüzey elde etmek için bir dizi fırçalamaya, cilalamaya ve yakmaya tabi tutulur.

Bu kumaş hakkında kapsamlı yazımıza ulaşmak için >>> “Kadife Kumaş Nedir?”

Kanatlı Kumaş

Kanatlı kumaş, sıkıca paketlenmiş kalın çözgü ipliklerinden yapılmış orta ağırlıkta bir pamuklu kumaştır.

Genellikle perdeler, masa örtüleri, döşemelik kumaşlarda ve nadiren elbiselerde kullanılır.

Peynir Bezi

Açık dokumaya sahip popüler, hafif, şeffaf bir kumaştır. Karde ipliklerden oluşan düşük numaralı kumaşa sahiptir. Başlangıçta peynir veya et sarmak için kullanıldı ve dolayısıyla adı peynir bezi olarak kaldı. Ziyadesiyle güçlü ve dayanıklıdır.

Tüketiciyi cezbeden çeşitli şekillerde üretilmiştir. Sadece kadın ve çocuk elbiselerinde değil, perdelik kumaşlarda da kullanılmaktadır. Açık yapısı sayesinde fazla ütü gerektirmez.

Cheviot Kumaş

Cheviot, orijinal olarak cheviot koyunlarının yünden yapılan ve şimdi de diğer yün türlerinden veya düz veya çeşitli dimi dokumalarda yün ve sentetik elyaf karışımlarından yapılan yünlü bir kumaştır. Düzensiz iplikten yapılmış sağlam bir tüvit olan bu kumaşın genellikle oldukça sert bir eli vardır.

Cheviot kumaşı ince, yumuşak ve esnektir. Kumaş, serge benzer bir doku gevrekliğine sahiptir, ancak biraz daha pürüzlü ve daha ağırdır.

Chino Kumaş

Chino kumaşlar, genellikle pantolon ve askeri üniformalar için kullanılan, pamuktan yapılan hafif cilalı dokuma kumaşlardır.

Chintz Kumaş

Chintz, orta ağırlıkta, düz dokuma bir pamuk ipliğidir. Çoğunlukla geçici veya yarı kalıcı sırlı chintz olabilen sırlı bir yüzey verilir, düz renkte ve çiçek baskılarıyla basılmıştır. Bunlar genellikle pamuk ve polyester veya suni ipek karışımlarından yapılır. Skeçler, elbiseler, bluzlar, pijamalar, önlükler ve perdelikler için kullanılırlar.

Crewel Kumaş

Hindistan’ın kuzeybatısındaki Keşmir’den farklı çeşitlerde kumaşlar geliyor. Çok yönlülüğü nedeniyle, bu kumaş perde, hafif döşeme, yatak başları, minderler ve yatak örtüleri vb. imalatında yaygın olarak kullanılmaktadır. Uzun ömürlülüğü, zarifliği ve estetik çekiciliği nedeniyle, crewel kumaşı uluslararası pazara hakim olmuştur.

Crewel kumaşının ince parlak renk ve zengin dokudaki mevcudiyeti, onu en zorlu ürünlerden biri hâline getirir. Bir crewel kumaşı, çeşitli vücut tonlarını tamamlama yeteneğine sahiptir.

Şam Kumaşı

Şam kumaşı, genellikle döşemelik, perdeler ve minderler için kullanılan ağır, kaba dokuma bir kumaştır.

Kumaşta genellikle çiçek desenleri veya ters çevrilebilir figürler kullanır.

Denim-Kot Kumaşı

Genellikle kot kıyafetler yapmak için kullanılan denim kumaşlar, dayanıklı bir pamuklu dimi kumaştır.

Denim kumaşta atkı, kumaşın arkasında tanımlanabilen ortak çapraz nervürü üreten iki veya ikiden fazla çözgü elyafının altından geçer.

Kot kumaş, mavi kot oluşturmak için genellikle indigo boyası ile renklendirilir. Denim kumaş tüm dünya ekonomilerinde geniş ölçekte kullanılmaktadır.

Canlı dokusu ve aşırı rahatlık sağlama yeteneği, onu her yerde moda varlıklarından biri yapar.

Keyifli alışveriş deneyimi ile insanlar, denim kumaşın yeni ve yenilikçi tasarımlarını daha fazla satın almaya doğru ilerliyor.

Denim kumaş türleri hakkında detaylı bilgi içeren yazımız için >>> “Kot Kumaş Türleri”

Dimity Kumaş

Düz dokuma kumaş, düzenli aralıklarla dikey nervürler veya kordon şeritleri ile karakterizedir.

Kumaş genellikle yazlık elbiseler, bluzlar, önlükler, perdeler, yatak örtüleri, eşarplar, düğün kıyafetleri ve bebek kıyafetleri için kullanılır.

Matkap Kumaş

Matkap kumaş, dayanıklılığı nedeniyle üniforma, iş giysisi, yelken bezi, döşemelik, çadır vb. İçin kullanılan, genellikle Khakhi olarak adlandırılan pamuk liflerinden yapılmış bir tür dimi dokuma kumaş türüdür.

Çift Örgü Kumaş

Çift Örgü, interlok dikişlerinden ve varyasyonlarından yapılır. İşlem, birbirine açılı olarak yerleştirilmiş iki çift iğnenin kullanılmasını içerir. Genellikle çift örgü yapmak için kullanılan lifler polyester ve yündür. Çift örgüler, iki set iğne yatağı ile yapılan atkı örme kumaşlardır. Kumaş yapısı daha sağlam ve kompakttır.

Kumaşlar kenarlarından kıvrılmaz ve çözülmez. İlginç tasarımlar ve dokularla yapılabilirler. Kumaşta bir sıra örmek için bir veya iki iplik kullanılır.

Kanvas Kumaş

Kanvas kumaşlar genellikle pamuklu, keten veya sentetikten yapılır. Sıkı bir dokuma ile ağır ağırlıklarda yapılır. Genellikle çadırlarda, motor davlumbazlarında, kemerlerde, ambalajlarda, spor ayakkabılarda, boyama tuvallerinde, çadırlarda, kum torbalarında, ördek kumaşlarında kaba kumaşlar kullanılır.

Pamuk, Keten, Kenevir gibi çeşitli elyaf kaynakları ile yapılan bir dizi kanvas kumaşı ticari olarak mevcuttur.

Keten kanaviçe kumaş fiyatları için >>> “Keten Kanaviçe Kumaş”

Keçe Kumaş

Yün gibi doğal lifler, bir kumaş tabakası elde etmek için ısı ve basınçla birlikte preslenir ve yoğunlaştırılır.

Keçe kumaşlar dokunmamış kumaşlardır.

Fiberglas Kumaş

Fiberglas, genellikle son derece ince cam elyaflardan oluşan ve genellikle iplikler, izolatörler ve yapısal nesneler gibi farklı ürünlerin imalatında kullanılan bir malzemedir.

Filtre Kumaşı

Bir filtre kumaşı, işlevselliği ve uzun ömürlülüğü ile bilinir. Bununla birlikte, bir filtre kumaşı yüksek sıcaklığa ve kimyasal etkileşimlere direnci ile tanınır.

Flannel Kumaş

Flanel, yumuşaklığı ve rahatlığıyla popüler olan düz veya dimi dokuma kumaşlardır. Yumuşaklık, “çift fırçalama” adı verilen değirmenlerde kullanılan bir teknikten gelir. Kumaş yüzeyinin birinde veya her ikisinde çıkıntı yapan yumuşak liflere sahip fırçalanmış kumaş olarak sınıflandırılabilir.

Başlangıçta pazen yünden yapılmıştır, ancak şimdi pamuk, yün veya diğer sentetik elyaftan yapılıyor. Flanel kumaşlar; takım elbise, gömleklik, ceket, yatak örtüsü ve pijamalar için idealdir.

Düz / Jersey Örme Kumaş

Örme Jersey Kumaş
Altın Rengi Jersey Örme Kumaş
Düz veya jersey örme kumaşların önünde görünür düz dikey çizgiler ve kumaşın arkasında baskın yatay şeritler bulunur. Düz veya jarse örgü dikişi sıklıkla kullanılır, hızlıdır, ucuzdur ve süslü desenli kumaşlar üretmek için kullanılabilir. Normal düz örgülerin önemli bir dezavantajı, bir iplik koptuğunda “dönme” eğilimleridir. Düz veya jarse dikiş, havlu, kadife ve pelüş kumaşlar yapmak için farklı iplikler veya farklı uzunluklarda çift ilmekli dikişler kullanılarak değiştirilebilir. Bu dikiş aynı zamanda naylon çorap, erkek iç çamaşırı ve tişört yapımında da kullanılır.

Polar Örme Kumaş

Beyaz Renk Polar Kumaş
Polar Kumaş – (Beyaz)
Polar, bir tür atkı atma jarse türüdür. Atkı atma kumaşları, her sıra için ek bir ipliğin yerleştirildiği atkı örme kumaşlardır. Bu ilave iplikler örülmezler, bunun yerine kumaşın her sırasındaki ilmekler tarafından tutulurlar. Eklenen iplik dekoratif olabilir veya streç iplik gibi işlevsel olabilir. Denge, koruma ve rahatlık sağlar. Ekleme ipliği genellikle temel iplikten daha kabadır.

Eklenen iplik oluşturan yığınlar kesilip tüylendiğinde buna şardon denir. Genellikle pamuk, pamuk / polyester karışımı, yün veya akrilikten yapılırlar. Ceketler, elbiseler, spor kıyafetleri ve kazaklar yapılabilir.

Örme kumaş çeşitleri hakkında daha detaylı bilgiler için >>> “


Fular Kumaş

Fular kumaşlar, orijinal olarak ipek veya ipek karışımlarından yapılmak üzere kullanılan ayırt edici yumuşak yüzeyli, hafif dimi dokuma düz kumaşlardır. Kumaş genellikle çeşitli renklerde küçük baskılı bir tasarımlarla karşımıza çıkıyor.

Fistan Kumaş

Fistan, keten bir çözgü ve pamuklu atkı veya dolgularla yapılan hafif bir kumaştır. Fistan kumaşlar genellikle kadın giyiminde kullanılır. Geçmişte hafif kumaşları ifade etmek için “Fistan” adı kullanılıyordu.

Gabardin Kumaş

Gabardin kumaş, dimi dokuma kamgarn veya pamuklu kumaştan yapılır. Kumaş, atkı ipliklerine kıyasla çözgü iplikleri üzerinde daha yüksek büküm korunarak üretilir ve bu da ince, belirgin bir dimi hattı oluşturur. Kumaş, funda, çizgili, ekose veya düz renk gibi çeşitli yüzey tasarımlarında mevcuttur. Kumaş dayanıklı olduğu için gabardin pantolon, gömleklik ve takım elbise yapımında yaygın olarak kullanılmaktadır.

Gazlı Bez Kumaş

Gazlı bez kumaş, iplikler arasında normal kumaştan daha fazla boşluk bırakılarak yapılan düz dokuma kumaşlardır. Gazlı bez kumaş genellikle pamuk, suni ipek veya bunların yumuşak dokulu iplikler karışımlarından yapılır.

Dayanıklılık gerektiren uygulamalar için uygun değildir. Bununla birlikte giyimde, perde gibi ev mobilyalarında kullanılır. Ayrıca tıbbı bandajlarda da görmekteyiz.

Pötikareli Kumaş

Pötikareli, boyalı pamuk veya pamuk karışımlarından yapılmış orta ağırlıklı düz dokuma bir kumaştır.

“Pötikareli” kelimesi, “çizgili” anlamına gelen Malayca “Genggang” kelimesinden türemiştir ve kumaşlar adından da anlaşılacağı gibi çizgilerle yapılmıştır.

İnterlok Örme Kumaş

İnterlok dikiş örgüler, rib dikiş örgülerinin çeşitleridir. Kilitlerin önü ve arkası aynıdır. Bu kumaşlar, daha ince ipliklerle kullanılmadıkça, normal rib örgü kumaşlardan genellikle daha ağır ve kalındır. Dikişlerin birbirine kenetlenmesi, kıvrılmaları önler ve kenarlarda kıvrılmayan giyim kumaşları üretilir.

Jakarlı Örme Kumaş

Jakarlı kumaşlar, jakarlı mekanizma kullanılarak yuvarlak örme makinelerinden yapılan süprem kumaşlardır. Bu, desenli kumaşları üretmek için en basit yöntemidir.

Dikiş kombinasyonları veya renk dokuları açısından iplik tiplerinin kombinasyonları vb.

Jakarlı kumaşlar, aynı sırada farklı ipliklerden yapılmış farklı renkli ilmeklere sahiptir. Şamandıralar, süprem jakarların doğal bir özelliğidir. Kazak dikiminde yaygın olarak kullanılmaktadırlar.

Kaşmir İpek Kumaş

Bordo Kaşmir İpek Kumaş
Kırmızı Kaşmir İpek Kumaş
Kaşmir ipeği, düz dokuma olarak üretilen, nakışlı veya baskılı ipek bir kumaştır. Kullanılan motifler Kaşmir’e özgüdür. Kaşmir gömleklik kumaşlar, bayan giyimde kullanılır.

Kaşmir şallar dimi dokuma ile dokunur ve genellikle geleneksel işlemeler ile üretilir. Kaşmir halı, kaşmir kazak, kaşmir şal, kaşmir atkı, kaşmir battaniye vb. kaşmir kumaş ile yapılan ürünlerdir.

Kumaş türleri bahsettiğimiz gibi iki ana kategoriye ayrılmaktadır. Örme kumaş çeşitleri ve dokuma kumaş çeşitleri… Peki parti kumaş perspektifinden nasıl bakarız bu kumaş çeşitlerine?

Dokuma Parti Kumaş

Parti malı dokuma kumaş türleri olarak bahsedebileceğimiz çok fazla şey yoktur. Bütün dokuma kumaşlar makale içerisinde açıklanmaya çalışılmıştır. Aynı zamanda örme kumaş çeşitleri de anlatılmıştır. Hepsini yazmak mümkün olmadığından en popüler kumaş çeşitleri seçilmiştir.

Parti Örme Kumaş

Parti malı örme kumaş türleri de bir üst başlıktakine benzer özellikler taşımaktadır. Bütün örme kumaş çeşitleri parti kumaş kategorisinde olabilir. Parti malı kumaş alanlar hakkında zaten yukarıda az çok bilgi verdik.

Parti kumaş ne demek? parti kumaş alanlar neden alır? satanlar kimlerdir? İstanbul ilinde var mıdır? diye soruyorsanız >>> “Parti Kumaş”

Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam168
Toplam Ziyaret189635
Duyurular
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
Hava Durumu
Saat