SİYAH VİSKON KUMAŞ İSTANBUL 05322482372
Siyah viskon kumaş alanlar, siyah viskon kumaş alınır, siyah viskon kumaş alım satım yapanlar, dokumas ya viskon kumaş alanlar, örme siyah viskon kumaş alanlar, siyah viskon kumaş alım satım,
Viskon kumaş alan giysi, döşeme ve diğer yatak malzemelerinin yapımında kullanılan yarı sentetik bir malzemedir. Kumaş yapmak için işlenen ve iplik haline getirilen odun hamurundan elde edilir. Yumuşak, parlak ve hafif viskon kumaş mükemmel bir şekilde örtülür.
KARIŞIK VİSKON ALAN
Viskon Nedir?
Viskon, doğal malzemelerden üretilmiş bir elyaftır. Üç tür suni ipekten biridir: modal, liyosel ve viskon. Her biri farklı şekilde işlenir ve farklı özelliklere sahip kumaşlar haline getirilir.
“Parti Viskon” terimi, kumaşı yapmak için yeniden liflere dönüştürülen viskoz organik sıvıyı ifade eder. Viskon rayon, bitki hücre duvarlarının ana bileşeni olan selülozdan elde edilir. Selüloz, ipek ve pamuk gibi doğal liflerin özelliklerini taklit eden bir lif yapmak için kimyasallarla işlenir. Viskon kumaş genellikle ipek gibi görünür ve pamuk gibi hissettirir.
Viskon suni ipek elde edilen yaygın ağaç ve bitkilerden bazıları:
Kayın
Çam
Ladin
baldıran otu
Okaliptüs
Bambu
Soya
Şeker kamışı
Viskon Üretim Süreci
Stok Viskon ilk olarak 1883 yılında doğal ipeğe ekonomik bir alternatif olarak üretilmiştir. Genellikle suni ipek olarak bilinen bu çok yönlü kumaş, ceket astarlarında, tişörtlerde, spor giyimde, moda elbiselerde ve tuniklerde bulunur. Çok yönlülüğü, faydalarını artırmak için pamuk ve polyester gibi farklı kumaşlarla karıştırılabilmesi gerçeğinde yatmaktadır. Odun selülozu, nihai ürün olan viskon kumaşa giden birkaç aşamadan geçer.
Burada viskon üretim sürecini 10 adımda yıkıyoruz:
Talaşlar, sodyum hidroksit gibi kimyasallarda çözülerek kahverengimsi odun hamuru oluşturur.
Selülozu içeren bu odun hamuru daha sonra kostik sodada çözülerek alkali bir çözeltiye dönüştürülür. İşlem, çözeltideki tüm safsızlıkları gidererek onu kumaş için temiz bir hammadde haline getirir.
Alkali çözelti, silindirler arasında preslenerek fazla sıvıyı ortadan kaldırarak preslenmiş tabakalar oluşturur.
Bu preslenmiş tabakalar daha sonra kırıntılar halinde parçalanır.
Kırıntılar karbon disülfid ile işlenir.
Muamele edilen kırıntılar, sülfürik asit gibi kimyasallarda çözülerek viskoz çözelti oluşturur. “Viskon” kumaş veya suni ipek üretim viskon süreci, adını bu viskoz çözeltiye borçludur.
Çözünmemiş herhangi bir elementi çıkarmak için viskoz çözelti filtrelenir
Ardından, elyafta zayıf noktalara neden olabilecek çözeltide sıkışan hava kabarcıklarını ortadan kaldırmak için gerekli olan gaz giderme işlemi yapılır.
Çözelti daha sonra rejenere selülozdan filamentler (ince iplik benzeri elyaf) yapan bir makine olan bir düzeden geçirilir.
Rejenere selüloz lifleri daha sonra dokunacak veya viskoz kumaşa örülecek ipliklere dönüştürülür.
VİSKON ÇEVRE DOSTU MU?
Parça viskon alanlar. Tekstil Geri Dönüşüm ortalama bir vatandaş yılda 70 kilo giysi ve diğer tekstil ürünlerini çöpe atıyor. Tekstil atıkları, düzenli depolama alanlarının yaklaşık yüzde 5’ini kaplar. Bu sorunu en aza indirmek için büyük karbon ayak izi bırakmayan çevre dostu kumaşları düşünün. Viskon yenilenebilir bir kaynaktan yapıldığından biyolojik olarak parçalanabilir, bu da onu çevre dostu yapar. Ancak üretim süreci bazı olumsuz çevresel etkilere neden olmaktadır.
Toptan penye alanlar. Odun selülozu ağaçların kesilmesiyle hasat edildiğinden ormansızlaşma önemli bir çevresel sorundur. Büyük moda markaları, ormansızlaşmayla mücadele etmek için artık ahşap selülozlarını sürdürülebilir şekilde yetiştirilen ormanlardan sağlayan viskon kumaş üreticileriyle çalışıyor. Sürdürülebilir büyüme, doğal bir kaynağı tüketmeden veya çevreye herhangi bir zarar vermeden sürekli olarak kullanılmasına izin verir.
Bazen, viskon kumaş satın alan üretim tesislerinin etrafındaki hava emisyonlarında hidrojen sülfür gibi zararlı kimyasallar bulunur. Bu sorunu gidermek için bazı viskon kumaş üreticileri liyosel işlemini kullanır. Çevresel atık olarak önemli ölçüde daha az yan ürün üretir. Bu işlemle üretilen viskon, genellikle soğutma çarşafları yapmak için kullanılan başka bir suni ipek türü olan liyosel olarak adlandırılır.
Parça Viskon kumaş alanlar üretim süreci, doğal kaynaklarımızdan birini tüketen çok fazla su gerektirir. Çevre dostu olma açısından, viskon kumaş sentetik elyaflardan daha iyidir, ancak tamamen doğal elyaflar kadar iyi değildir.