|
1 METRE KUMAŞ ALIMI 05322482372 Baskılı kumaş alanlar yapma tekniği ile seri üretim başladı. Avrupa’da, bu kumaş işleme yöntemi Orta Çağ’da popülerlik kazandı ve tekstil baskı makinesinin icadını açıklayan 19. yüzyıla kadar yaygın olarak kullanıldı. Topuk teknolojisi, iş elbiseleri ve astarlarının imalatında ve ayrıca pahalı kadife kumaş alan ve brokar kumaşları taklit etmek için kullanıldı. Daha sonra, erkekler ve kadınlar için döşeme, eşarp, elbise ve diğer birçok gündelik ve bayram kıyafeti üretiminde bir niş oluşturdu. KUMAŞ BASKI TEKNOLOJİSİ Tekniğin özü, tahta bir kalıba özel bir çekiçle tokmakla vurarak kumaşa baskı uygulamaktır. Bir desen oluşturmak için önceden boyanmış bir tuval kullanılır. Eski zamanlardan beri damga elle yapıldı, bu nedenle resmin netliği büyük ölçüde ustanın profesyonelliğine bağlıydı. Daha sonra daha ince kenarlar oluşturmak için taban bakır plastik veya tellerle desteklenmeye başlandı. Günümüzde iş parçasını bilgisayarda çizilen bir düzene göre kesen makinelerde dövülmüş levhalar üretilmektedir. Ancak bazı bölgelerinde, eski el kesme geleneklerini sürdüren zanaatkarlarla bugüne kadar tanışabilirsiniz. BASKILI MOTİFLER Kompozisyon türüne göre, modern ve antik çizimler iki türe ayrılır: geometrik ve çiçek. Çoğu zaman, kumaş baskı yöntemiyle tasarlanan ürünlerde, bol veya nadiren çizilen daireler, kareler, üçgenler, bezelye ve diğer şekiller bulunur.
1 METRE KUMAŞ ALANLAR 1 METRE KUMAŞ SATANLAR Çiçek süsleme halk tarzında popülerlik kazandı. Küçük ve büyük çiçeklerden, yapraklardan, dallardan görsel buketler yapılır. Genellikle tasarımcılar, bitki gövdelerinin, farklı bitki örtüsü türlerinin (bir veya her iki ucu) tasvir edildiği dalgalı dallara yumuşak geçişlerine başvururlar.
Merkezi bileşimin kenar veya ağ ile birleştirildiği baskılı şallara özel dikkat gösterilmelidir. Düzlemin ortasında geniş bir bordür üzerinde iri çiçeklerle çevrelenmiş dama tahtası desenli bitkisel motifler yer alır. Küçük ve büyük renklerin kombinasyonu şık görünüme enerji katıyor |
Duyuru Arşivi |